Napkollektor

Horváth Gábor Környezetmérnöki Kft.
Budapest-Fertőszentmiklós


Újdonság

ÚjdonságNapkollektoros használati meleg víz, más néven HMV.

Napkollektoros rendszer 3 év garanciával, amihez kivételesen nem kell elektromos áram!

Az általunk tervezett napkollektoros meleg víz rendszer  – eltérően a piacon forgalmazott többi terméktől – egyáltalán nem igényel elektromos áramot.

KISZÁMÍTOTTUK!
Ha Önnek a napi meleg víz felhasználása napi 150 liter körül van és

- elektromos bojlert használ, akkor az Ön költsége naponta 261 Ft
- ha hagyományos, keringető szivattyúval és vezérléssel ellátott napkollektort használ, akkor az elektromos fogyasztás napi 42 forintjába kerül, + a rendszer karbantartása ( pl. 2 évente fagyálló csere ) további napi 35 forintjába kerül, azaz napi 77 Ft
- ha gravitációs rendszert használ, akkor a napi elektromos és karbantartási költsége nulla, azaz   0 Ft

Nincs mágnes szelep, szivattyú, kijelző, karbantartás – egyszerűen csak működik!

Hogy és miért?

NapkollektorMagyarország elhelyezkedése és napsütési viszonyai nem teszik lehetővé, hogy a napkollektorokban összegyűjtött energiát elektromos szivattyúk és vezérlő rendszerek segítségével költséghatékonyan jutassuk el a felhasználás helyéig.

Ezért kifejlesztettünk egy olyan rendszer, ahol a melegvíztároló megfelelő elhelyezésével, speciális folyadékkal történő feltöltés után kiküszöbölhető mind a kényszerkeringtetéshez szükséges szivattyú, mind a szabályzó rendszer mind a tágulási  tartály.
Ezek kiküszöbölése a kiépítési költségek csökkenésével, az üzemeltetési költségek 0Ft-ra történő csökkentésével és karbantartás mentességgel jár.
Ez utóbbit a rendszer egyszerű felépítése és az alkalmazott szállító folyadék fagyás mentessége biztosítja.
Az így kiépített napkollektor rendszer működése hatékonyabb, mint a kényszer áramoltatott – szivattyúval működtetett – rendszerekké, mivel a napkollektorban történő hő elnyelés biztosítja az szállító folyadék áramlását is. Vagyis ahol több hőelnyelés történik, onnan nagyobb az elszállítás sebessége is. Így mindig optimális feltételek alakulnak ki a hő kinyerésre és csak a nap kollektorok és tároló tartályok kialakítása és leszigeteltsége határolja be a kinyerhető energia mennyiségét.